De ce CAPACE?

Sanda, mama Alexandrei, ne povestește cum a început totul:

E deja al treilea an în care strângem fonduri pentru operația Alexandrei în China. Uau! 

La început nu știam nici pe unde sa încep.  Auzisem la televizor de campanii de strângere de capace în scop umanitar și am început să mă informez. Părea complicat, greu … dar sunt mamă. Renunțarea nu există în vocabularul meu.

Așa că am luat legătura cu toată lumea care știa ceva despre acest gen de campanii. Am cercetat zile întregi pe internet pentru a găsi persoanele care-mi puteau oferi informații  Apoi, au început telefoanele. În toate colțurile tării. Si sincer nu am cuvinte destule pentru a mulțumi tuturor celor care mi-au îndrumat primii pași … și următorii … și următorii … și celor care ma țin de mână în fiecare zi în drumeția mea …

După zile întregi frenetice de căutare în sfârșit am reușit sa vorbesc cu firma Plásticos Magonsa din Palencia, Spania. Ei erau dispuși sa cumpere capace de plastic pentru reciclarea lor … noi doar trebuia sa le adunam și sa le ducem. Doar atât … În total avem nevoie de 70 de tone de capace … ceea ce reprezinta milioane și milioane de capace …

Evident eram conștienți ca singuri era imposibil ca într-o viață întreagă  sa adunam atâtea capace. Așa că … aici începe aventura în care ne-am îmbarcat.

Cum puteam noi strânge atâtea capace?

Am început prin a vorbi cu barurile dimprejur. Toate au început sa strângă capacele de la băuturile din bar, de la cutiile de lapte… În galeriile comerciale din oraș, la fel!

Cumnata mea, Mihaela, a mers în România o perioadă și a început să facă cunoscută povestea nostră acolo. Lumea a început să se implice și azi în firme precum Emerson sau Samsung se strâng capace pentru Alexandra! Si nu numai … aceasta pagina web a fost inițiativa câtorva tineri angajați de la Emerson din Cluj-Napoca!

Chiar și în școlile din România se aduna capace… O fetita pe nume Dora a reușit sa mobilizeze tot Liceul George Coșbuc din Cluj. A scris o scrisoare minunata profesoarelor din școală să o sprijine, a dus cutii pentru adunarea capacelor în cât mai multe clase, pe care le golește săptămânal. Ea este cea care a compus și emoționanta scrisoare pe care o puteți citi pe prima pagina a siteului și prin intermediul căreia Alexandra ne transmite din suflet gândurile ei către toți…

În Madrid, la fel, prieteni și cunoscuți și-au anunțat cunoștințele care au copii la scoală și au început campanii de reciclare!

De asemenea ziare precum Monitorul de Cluj, Bistrițeanul sau Observator Bistrița-Năsăud au publicat articole pentru a face cunoscuta istoria noastră.

Apoi, Presfințitul Timotei, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania şi Portugalia a trimis un comunicat tuturor bisericilor din eparhie despre campania noastră împreună cu conturile bancare deschise în România și Spania … așa am început sa primim telefoane de la români din întreaga Peninsulă Iberică. Incredibil.

Două firme românești de transport și expediere pachete și colete între România și Spania, Frații Bârsan (sunt la al doilea an în care ne susțin) și Logistica Neluțu Moise, ne ajută  prin transportul capacelor strânse în toată țara. Fără ei munca noastră ar fi mult, mult mai complicată. Mii de mulțumiri pentru toți kilometrii făcuți cu mașinile încărcate cu capace.

Pentru depozitarea capacelor, doi cunoscuți din cartier ne-au cedat un spațiu pe care nu-l foloseau … cu ajutorul vostru am reușit sa-l umplem!!

Multă, multă lume și autorități precum Protecția Civilă din Leganés s-au implicat. Încă o dată, mulțumim tuturor!

Cum poți ajuta?

  1. Strânge capace
  2. Spune și cunoscuților tăi să facă același lucru

Aici, veți vedea invitația spitalului din China pentru operația Alexandrei.

invitacion china

Lasă un comentariu